Най-голямото опасение е да се спре спекулацията с еврозоната.  Това

...
Най-голямото опасение е да се спре спекулацията с еврозоната.  Това
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: Най-голямото опасение е спекулацията с еврозоната

Най-голямото безпокойство е да се спре спекулацията с еврозоната.  Това съобщи в ефира на Нова ТВ вицепремиерът Атанас Пеканов.

Той посочи, че решението на Народно събрание да се форсира процесът по влизането на България в еврозоната е изключително значимо. Това е доста явен сигнал, още повече, че то беше признато с огромно болшинство. Това подвига доверието ни в страната. Ако това се случи през януари 2024 година, това доверие ще се подвига още. Това се случи в Хърватия, добави той 

Пеканов изясни, че заплатите ще се изплащат в евро. Рестото ще се връща в евро. Като ще има гратисен интервал от 1 месец, когато ще могат да се употребяват и лев, и евро. 

Ще има безвъзмездна обмяна на левовете в Централната банки и всички търговски банки и пощи до 6 месеца, уточни още вицепремиерът. 

Пеканов не отхвърли, че има опасности при влизането в еврозоната, само че не са свързани нито с инфлацията, нито с повишение на дълга и на недостига, каквито опасения имали от партия " Възраждане ", тъй като те зависят от решенията и ограниченията, които ще вземат държавните управления.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР